- Portioner: 12
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokande vatten
- 4 msk vaniljsocker
- 125 gr smör
- 1 dl mjölk
Gör så här
Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 - 2 liter)Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen.
Häll i det kokande vattnet och rör om.
Grädda genast i ca 45 min i 175 grader.
Låt svalna.
Dela kakan i två delar.
Fyllning: Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull.
Koka tills det tjocknar (ca 2 min.)
Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan.
Lägg på överdelen och pudra lite florsocker uppepå.
Så gott! och vad kan väl passa bättre än denna kaka till eftermiddagskaffet på lördag? ;)
För jag kommer att titta på BRÖLLOPET på lördag, jajamensan!
Första gången jag smakade denna kaka var hos Mari o Jens. Mari är en stjärna i köket och jag tror nästan vi åt upp hela kakan... för att inte tala om hennes smörgåstårtor. Men den tar vi en annan gång!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar